
Neprodejné osobám mladším 18 let
Babiččino macerační víno – jeřabina – černý jeřáb (nejen na snížení tlaku)
Nová kolekce babiččiných vín a směsí bylin vám umožní připravit si doma své vlastní unikátní bylinné víno, které můžete sami užívat nebo svým vínem obdarovat své blízké.
Černý jeřáb: plody obsahují vitamíny C, P, B2, B9, karoten – provitamín A a také látku rutin. Rutin slouží k výrobě léčiv proti vysokému tlaku, žaludečním vředům, arterioskleróze a jiným nemocem.
Babička vždycky říkávála: “Kdo víno z jeřabiny pije, ten na světě dlouho žije.”
Macerace neboli vyluhování je nejobvyklejší a jednou z nejstarších metod zpracování bylin a spočívá ve vyluhování drog např. ve víně, které přijímá aroma a chuť jednotlivých bylin a rozpouští látky v nich obsažené. Postup: víno nalijeme do uzavíratelné nádoby a přidáme bylinky. Nádobu uzavřeme necháme bylinky macerovat ve víně při pokojové teplotě až 48 hodin. Víno následně přecedíme a uchováváme v uzavřené nádobě na chladném a tmavém místě.
Bílé suché víno 750 ml. Země původu Španělsko (Kastilie). Alkohol 12%.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.